Esportal group AB

07.01.2020

Bolagen

Esportal är en webbaserad plattform för spel och tävlingar inom e-sport. Idag har man över 50.000 aktiva spelare och över 500.000 registrerade användare. 

Esportal group äger även Inferno Online som består av fem fysiska gaming centers med totalt 610 datorer och över 50.000 besöker per månad. Inferno Online Odenplan är enligt Guinness rekordbok världens största gaming center.  

Grundat

2014

Uequitys Investering

2020

Webbplats

www.esportal.se

Management

Marcus Huber

CEO

Marcus var tidig aktieägare i Klarna och verksam som nordisk försäljningschef tills han valde att flytta till Malta och istället ta anställning som försäljningschef för det då mindre och ganska okända bolaget Evolution gaming. Sedan 2020 är han vd och aktieägare i Esportal. Marcus har en fantastisk erfarenhet utav tillväxtbolag.

Fredrik Gardefors

CFO

Fredrik började sin karriär som analytiker på SEB Investment banking för att sedan ta steget som ansvarig för M&A på Qliro Group. Han har även arbetat på Rocket Internet. Med den bakgrund som Fredrik besitter så vet han vad som behövs för att driva ett framgångsrikt bolag men också vad som är viktigt för en framtida försäljning, börsnotering eller exit av annat slag.

Philip Berman

CPMO

Philip har ett förflutet på King som ansvarig för den kreativa avdelningen innan han valde att starta Advisa där han var styrelseledamot samt ansvarig för expansion. På Esportal ansvarar Philip för produkt och marknadsföring. Med gedigna erfarenheter och dessutom företagsförsäljningar i bagaget så är han av största vikt för Esportal.